15 Şubat 2015 Pazar

Termal Kamera Kiralama

Güç kullanan veya ileten tüm cihazlar zamanla ısınırlar ve çevrelerine infra red bir enerji yayarlar. Temassız ölçüm cihazı olarak kullanılan termal kameralar bu cihazların çevresine yaymış oldukları infra red (ısı) enerjiyi algılayarak elektronik bir sinyale dönüştürdükten sonra, kamera ekranında termal görüntü şeklinde gösterirler.

Termal kamera ile ölçüm esnasında çalışan sistemlere herhangi bir müdahale söz konusu olmamakta ve ölçümün tamamı sistemin normal çalışmasına devam ederken yapılmaktadır.

Termal Kamera
Termal Kameraların Kullanım Alanları
Önceleri askeri ve sivil alanlarda yaygın olarak kullanılan termal kameralar, zamanla ısıl değişkenliklerin tespitine yaradığı her alanda kullanılmaya başlanmıştır. Askeri uygulamalarda en çok canlı varlıkların tespiti iken, sivil kullanımda daha çok ısı kaçakları ve istenmeyen ısı üretimlerinin tespitinde kullanılmıştır.

Örnek Termal Kamera Ölçümleri



Termal Kamera Görüntüleme ve Raporlama Hizmetleri
Termal kamera ile denetleme yeni veya modifiye edilmiş sistemlerin kabul testlerinin daha güvenli yapılmasını da sağlamaktadır. Sistemin yeni olması "problemsizdir" anlamına gelmemektedir. Sistemin sorunsuz kabulü için yapılacak ölçümler önceden zayıf bağlantı yerlerin, izolasyon kaçakların, aşınmış noktaların, çatlakların, yağlama sorunların veya daha sonra problem çıkarabilecek yerlerin tespitini sağlamaktadır. 

Termal kamera ölçümü ile tesisteki enerji kayıplarının fazla olduğu noktalar da tespit edilerek onarılmakta ve enerji tasarrufu sağlanarak maliyetler azaltılmaktadır. 

-40 °C - 2000 °C sıcaklık aralığında ±2 °C hassasiyet ile yapılan termal kamera ölçümü gerek uygulama kolaylığı gerek sağladığı yararlar (para, zaman, emniyet, enerji, memnuniyet, kalite kontrol vb.) ile endüstriyel tesisler için vazgeçilmez bir denetim ve kontrol mekanizmasıdır. 

Termal kamera ölçüm ve termal kamera kiralama talepleriniz için firmamız ile irtibata geçebilirsiniz. 

Mustafa YONCACILAR 
Mak. Yük. Müh. 
http://www.aakademienerji.com
0532 273 52 74 
Mustafa@aakademienerji.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder